Aha-opplevelse
hos AOF

Da Gro Løkling trengte en ny start på karrieren var Regnskapsskolen hos AOF åpen for påmelding. Det skulle bli en øyeåpner for den erfarne reiselivsdamen.

Det er mange tilfeldigheter som påvirker yrkeslivene våre, og Gro er ikke et unntak i så måte.

”Da jeg skulle ut i jobb på 80-tallet var det lavkonjunktur og ikke mye å få i Haugesund. Vi flyttet til Stavanger for å få litt flere muligheter i jobbmarkedet og tilfeldigvis fikk jeg praksisplass på et reisebyrå noen uker”, mimrer Gro.

Den tilfeldige praksisplassen skulle bli en 26 år lang karriere innen reiseliv. De siste årene har bransjen vært i en rivende utvikling, og høsten 2016 kom det uunngåelige varselet om permittering.

Bevisst valg
Gro tenkte at hun måtte jo finne noe å gjøre og tok et bevisst valg med å kontakte AOF.

”Da Tone hos AOF fortalte om Regnskapsskolen meldte jeg og en kollega oss opp og det er jeg veldig glad for i dag”, sier hun begeistret. Hun var godt kjent med regnskap fra forskjellig frivillig arbeid men hadde ingen formell bakgrunn.

Jeg fikk en aha-opplevelse da vi startet med regnskapskurset. Mine praktiske erfaringer har gitt meg forståelse for tall og jeg likte undervisningen veldig godt

Og innsatsen bar frukter, etter siste eksamen i mai satt Gro igjen med toppkarakterer, en 6’er i lønn og en 5’er i regnskap.

Det ordner seg til slutt
Etter permisjonen fra reisebyrået mottok Gro dagpenger fra NAV samtidig som hun tok kveldsutdanningen fire timer i uken.

”Jeg var fortvilet da jeg først ikke fikk dagpenger, men jeg fikk god hjelp av AOF og til slutt ordet det seg”, sier hun.

NAV skulle også spille en viktig rolle i siste del av denne historien. Før jul fikk Gro en uventet telefon fra bygg- og saneringsfirmaet Polygon. De trengte folk på kontoret og i januar 2017 var Gro i full jobb i en helt ny bransje.

”Jeg fullførte Regnskapsskolen ved siden av den nye jobben, men det gikk fint”, sier hun. Jeg blir utfordret med nye i oppgaver hele tiden, og det er kjempespennende å lære nye ting”.

Bygg og anlegg har få fellestrekk med med reiseliv, men Gro kjenner igjen mange av de samme utfordringene i administrasjonen.

”Jeg har ansvar for prosjektregnskap, fakturering, timeregnskap og så videre, så jeg får nytte både av tidligere erfaringer og det jeg har lært hos AOF. Jeg har til og med fått igjennom noen forslag til endringer i administrasjonen,” sier hun med et smil.

Del denne artikkelen med dine venner

FAKTA REGNSKAPSSKOLEN:

Regnskapsskolen er delt opp i to fagområder:

  • Regnskap med Mamut
  • Lønn med IT (Huldt og Lillevik)

Mål for studiet:

  • kunne det lovmessige grunnlaget for regnskapsføring og regnskapsavslutning.
  • kunne bruke aktuelle standarder og ha gjort seg kjent med fagetiske normer.
  • kunne benytte enkle IT-systemer for føring av regnskap, fakturering og lønnsarbeid og kunne utføre arbeidet nøyaktig.

Meld deg på her!