- Der har eg lyst å jobba
når eg blir stor

Karriere og jobb kan endre seg mange ganger i løpet av et yrkesliv. Med pågangsmot, sterk vilje og godt arbeidsmiljø er det meste mulig, mener Sissel Rykkje.

Jeg ser bort på det nye Revmatismesykehuset fra kjøkkenvinduet mitt. Igjennom hele byggeperioden fulgt med og tenkt; DER har eg lyst å jobba når eg blir stor!”, forteller helsesekretær og nyansatt servicemedarbeider Sissel Rykkje.

Godt arbeidsmiljø
Hun har en lang og variert karriere fra skole og barnehage, via avdelingsleder hos Hennes & Maurits til forskjellige omsorgsyrker. I tillegg er Sissel frittstående hudpleiekonsulent for Mary Kay innen hudpleie og make-up og det virker ikke som hun har problemer med å fylle dagene.

Jeg fikk høre at de hadde så kjekt arbeidsmiljø på revmatismen og arbeidsplassen virket veldig lovende. Da bestemte jeg meg for å få jobb der, og når jeg først har bestemt meg for en ting, så gir jeg meg ikke så lett forteller”, hun leende.

Allerede i 2012 leverte Sissel inn en søknad på det nye sykehuset, men nådde ikke opp på grunn av manglende relevant utdannelse.

”De søkte etter folk med helsesekretærutdanning, og umiddelbart etterpå så jeg en annonse i avisen for denne utdanningen hos AOF. Det var som om noen hadde planlagt det og jeg tenkte at nå skal de få det som de vil,” forteller Sissel.

Legg en plan og følg den
Planen for voksenutdannelsen ble lagt sammen med arbeidsgiveren og familien og en høstkveld i 2012 startet hun helsesekretærutdannelsen. Det ble en stor opptur både faglig og personlig.

”Vi var en fantastisk gjeng på 15 personer og lærerne fra AOF var helt fantastiske. Jeg trives veldig godt når arbeidsmiljøet er bra, da er det kjekt å jobbe. Med flinke lærere og engasjerte deltakere ble de to årene hos AOF knallkjekke”, sier hun.

Undervisningen foregikk to kvelder i uken, så Sissel hadde mulighet til å ha sine andre jobber parallelt med studiene.

”Det var en del lesing på egenhånd, og når det nærmet seg eksamener pleide vi å ha studiegrupper som møttes for å lese sammen. Det blir jo som å få venner for livet og flere av oss har god kontakt ennå”, forteller hun.

Når enden er god…

Foto: Haakon Nordvik

I 2014 var Sissel ferdig med utdanningen og hun leverte umiddelbart en søknad til drømmearbeidsgiveren på Revmatismesykehuset. Det tok ikke mange dager før hun fikk respons og kunne begynne som ringevikar.

Etter en periode med vikariater på revmatismesykehuset har Sissel nå gått inn i en ny fast jobb som servicemedarbeider. Stillingsbrøken har økt til 80% og arbeidsmiljøet er akkurat så supert som ryktene fortalte den gang hun bestemte seg i 2012. Da blir det vel akkurat tid til å selge litt sminke på si?

Lykke til, Sissel!

 

Del denne artikkelen med dine venner

FAKTA: Helsesekretær

Helsesekretærene arbeider bl.a. på legekontorer, sykehus, i bedriftshelsetjenesten, på helsesentre, sosialkontorer og trygdekontorer. Helsesekretæren er ofte den første som møter pasienten ved ankomst til behandlingsstedet.

Sentrale arbeidsområder er:
• mottak av pasienter
• laboratoriearbeid og skiftestuearbeid
• kontortekniske oppgaver og bruk av pasientadministrative IKT-systemer
• registrering av takster og diagnoser
• kvalitetssikring og prosedyrer
• vurdering av øyeblikkelig hjelp både over telefon og i ekspedisjon

Klikk her for å melde deg på!