En katalysator
for karrieren

Lederskolen hos AOF ble starten på en karrieremessig opptur for Tysværbuen Tor Harald Håland. Han er overbevist om at kursing i voksen alder kan kompensere for manglende høyere utdanning.

Jeg var ikke engasjert i skolen da jeg var ung. Det var tungt å ta igjen lavere trinn som jeg angrer på at jeg ikke tok mer på alvor, forteller Tor Harald Håland. Den nyansatte lederen for RenoNorden på Haugalandet har brukt tid på kurs og videreutdanning som yrkesaktiv. Han mener dette har vært en fin måte å fylle på teoretisk kompetanse.

Muligheter for den som vil

Tor Haralds mangfoldige yrkesliv strekker seg fra platearbeider på HMV via AF Gruppen og Omega på Kårstø til hans nåværende stilling som leder for RenoNorden på Haugalandet.

Jeg mener folk bør bruke nedgangstider på å få med seg mer kompetanse i ryggsekken, slik at de kan stille sterkere på arbeidsmarkedet i framtiden

– Det finnes alltid muligheter for folk som er imøtekommende, positive og som tar initiativ. Da jeg jobbet som arbeidsleder for AF Gruppen på Kårstø, fikk jeg muligheten til å ta en lederutdanning ved siden av jobben. Da var veien kort til AOF Haugaland, forteller han.

Lederskolen foregår på kveldstid en gang i uka gjennom ett år. Tor Harald opplevde ikke dette som slitsomt.

– Vi var en veldig fin gjeng på kurset som hadde det veldig kjekt i lokalene til AOF i sentrum. Jeg var spent på hvordan en tilværelse på skolen ville bli i voksen alder, men mye av arbeidet foregikk i grupper, noe som fungerte veldig bra, sier han.

– Vi hadde en dyktig lærer som var med å løfte oss, selv om han var litt tøff i stilen. Faktisk ble hans egen lederstil tema for en oppgave, noe som var svært lærerikt for både oss og han, sier Håland.

– Fyll ryggsekken

Tor Harald mener Lederskolen var avgjørende for hans videre ansettelse som konsulent for Omega på Kårstø og for hans nåværende lederstilling i RenoNorden.

– Vi leverer renovasjonstjenester for Haugaland Interkommunale Miljøverk og Karmøy Kommune. Renovasjon er en samfunnskritisk tjeneste, og mange av de ansatte kommer fra andre land. Dette kan gjøre ledelse og kommunikasjon til en utfordring, forteller han.

Etter Lederskolen har Tor Harald funnet riktig kur for noen av utfordringene. Ni ansatte er på norskkurs hos AOF, og forbedringene er allerede merkbare; arbeidsmiljøet er forbedret, det gjøres færre feil, og engasjementet for jobben har økt. (Les mer her: Link til ”Suksess med bedre språk”)

Arbeidsmarkedet kommer og går, noe Tor Harald har fått erfare helt siden tiden på HMV, da permitteringer var en del av hverdagen.

Del denne artikkelen med dine venner