Tilbake hos AOF
som lærer

Lillian Fiveland ønsket seg en ny karriere etter lange kveldsvakter som restaurantsjef og tøffe tak som hjelpepleier. Løsningen ble studiekompetanse hos AOF etterfulgt av lærerutdanning på HSH.

I seks år hadde jeg den tøffeste jobben som finnes, forteller Lillian. Som hjemmeværende med tre små barn trengte hun en ny retning etter flere år i serveringsbransjen og som hjelpepleier.

– Det var mye jobbing i helger, kvelder og ferier. Jeg hadde jo aldri fri.

– Det går fint an
Det var en venninne i AOF som tipset Lillian om hvilke fag hun trengte for å få generell studiekompetanse. Deretter fulgte ett år med solid innsats på AOF om dagen og på hjemmebane om kvelden.

– Det var det travleste året mitt noen gang, mimrer hun og blir stille et øyeblikk.

Det er utvilsomt krevende – men fullt mulig – å være student om kvelden og ha tre barn i alderen to til seks år hjemme.

Jeg vil ikke skremme noen. Det går fint an å kombinere kveldsskolen med mammajobben.

Står bak kateteret
I dag jobber Lillian fulltid som lærer på Åkra Ungdomsskole. I tillegg er hun timelærer på AOF Haugaland noen kvelder i uken. AOF-klassen har 20 deltagere, og med noen unntak er de fleste i midten av tyveårene.

– Dette er mennesker med alle mulige bakgrunner, forteller Lillian. Noen mangler ett eller to fag for å få studiekompetanse, mens andre har valgt å omskolere seg.

fiveland1-narrowDen store forskjellen mellom ungdomsskoleelevene og de voksne er utvilsomt motivasjonen. Lillian synes det er fantastisk å jobbe med mennesker som har valgt veien videre selv.

– AOF har et fantastisk tilbud, og studentene viser stort pågangsmot. Det er naturligvis enklest i starten, og etter hvert som tiden går, må vi pushe på litt, forteller hun. Lillans største fordel som tidligere AOF-student er at hun vet hvor skoen trykker i pensumet.

– Jeg vet hva som kan føles vanskelig, sier hun.

Sammensveiset
Lillan har fremdeles jevnlig kontakt med flere av studievennene fra AOF for seks år siden. Hun forteller at mange voksne deltagere opplever å bli del av en fantastisk sammensveiset gjeng.

– Når vi er en gruppe med voksne deltagere, så blir det annerledes, og det er flere enn meg som har fått venner for livet på AOF.

Del denne artikkelen med dine venner