vil du
så kan du

Erfarne arbeidstakere uten fagbrev er langt dyktigere på skolebenken enn de selv tror – selv om de har utfordringer med bøker og teori. Når disse folkene tar grep om faget, tar de samtidig ansvar for eget liv – og lykkes.
Leder for AOF Haugaland, Sigmund Fosse, er opptatt av at arbeidstakere selv må ta ansvar for å få få papirer på kompetansen sin. Foto: Haakon Nordvik.

Vi ser gang på gang at folk etter noen år i jobben tviler på om de kan greie teori og fagprøve. Men de kan mye mer om faget enn 16-åringer som er flinke til å lese, og det oppdager de veldig fort, sier Sigmund Fosse i AOF Haugaland. Som leder for regionens største opplæringsaktør for voksne vet Sigmund hva han snakker om. Hundrevis av ufaglærte har gått gjennom teorien og avlagt fagprøve, og etterpå er arbeidsdagen blitt en helt annen.

– Når du får satt ord på det du allerede kan, så åpner det seg helt nye muligheter. Sjefen gir deg nye oppgaver og regner med deg på en ny måte, du blir bedre til å hjelpe nye kollegaer, lønna går opp og stillingen blir mye tryggere. I tillegg har du enorme fordeler hvis du må ut og skifte jobb, sier Sigmund.

Gjennom daglig kontakt med de store arbeidsgiverne vet han hva de spør etter, nemlig ansatte som selv ønsker å ta fagprøven og bli bedre til å løse oppgavene.

– Når det skjer dramatiske ting på arbeidsplassen, så er det fagbrevet som gjelder. Men de ansatte må selv ta initiativ og ringe opp til AOF, ellers blir de gående i tralten. Når først et selskap blir oppkjøpt eller omstrukturert, eller kanskje de vinner et anbud som krever faglærte på oppdraget, så er det for sent å begynne. Da risikerer ufaglærte å havne i køen bak ferske folk med fagbrev, sier Sigmund.

Den ansatte har ansvaret

Mange ansatte forventer at arbeidsgiver tar ansvar for den formelle opplæringen deres. Hvis man er god i jobben – løser oppgavene og jobber effektivt – så føler mange seg trygge selv om det ikke kommer noen kurs.

– Ifølge Hovedavtalen i arbeidslivet skal arbeidsgiver sørge for nødvendig opplæring slik at de ansatte kan utføre jobben. Det er ikke spesifisert hva dette dreier seg om, og arbeidsgiver vil vanligvis sørge for at HMS-kravene er oppfylt og så stoppe der. Ansvaret for egen utvikling og kompetanse ligger derfor hos den enkelte arbeidstaker, forklarer Elisabeth Vågen, senior kompetanserådgiver i AOF Haugaland.

Det finnes bare én person som har ansvaret – og det er deg selv. Elisabeth Vågen.

Aha-opplevelse

AOF Haugaland har lang erfaring med å gi opplæring til voksne arbeidstakere, med alt som kreves av oppfølging og praktisk organisering. Kursene er lagt opp på kveldstid og lar seg kombinere med både fulltidsjobb og en vanlig familiesituasjon. Det viktigste er allikevel at kursdeltakerne kommer inn i et miljø med andre i samme situasjon, med veiledere og lærere som kjenner målgruppen inn og ut.

– Hvis du har utfordringer med bøker og teori men kjenner faget, så er AOF rett sted. Alt er lagt opp for at nettopp slike arbeidstakere kan koble sammen praktisk kunnskap med ord og begreper i sitt eget fag – ting som egentlig ikke er vanskelig, men bare fortalt på en litt annen måte. Når folk knekker denne koden, får de en stor aha-opplevelse, og da er det svært mye å hente, forteller Sigmund.

Del denne artikkelen med dine venner

Elisabeth_circle

Elisabeth Vågen er senior kompetanserådgiver i AOF Haugaland. Hun understreker at ansvaret for egen utvikling og kompetanse ligger hos den enkelte arbeidstaker.

 

aof-logo

Kontakt AOF Haugaland:
haugaland@aof.no
Tlf. 52 70 90 00
aof.no/haugaland